Babka jajowata łuska, 500g - Opis
Babka jajowata zawiera dużą ilość naturalnego błonnika i dzięki temu błonnikowi pochłania duże ilości wody wraz z toksynami, następnie pęcznieje i pomaga usunąć złogi z jelit. Działa mechanicznie, poprawiając perystaltykę jelit i ułatwiając proces wypróżniania. Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Aby w pełni skorzystać z dobroczynnego działania rośliny, warto przyjmować ją w trakcie codziennych posiłków. Podczas leczenia z wykorzystaniem babki jajowatej bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów - w przeciwnym razie mogą wystąpić działania niepożądane jak odwodnienie, bóle brzucha i głowy.
Babka jajowata łuska, 500g - Składniki
Porcja: 14g
Ilość porcji w opakowaniu: 36
Masa netto: 500g
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 14 g | %RWS* w 14 g |
Wartość energetyczna | 749 kJ / 178 kcal | 105 kJ / 25 kcal | 1 % |
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g
0 g | 0 g
0 g | 0 %
0 % |
Węglowodany
- w tym cukry | 11 g
0 g | 1,5 g
0 g | 1 %
0 % |
Błonnik | 66,4 g | 9,3 g | - |
Białko | 0,4 g | 0,06 g | < 1 % |
Sól** | 1,67 g | 0,24 g | 4 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Babka jajowata łuska, 500g - Sposób użycia
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa: Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przeciwwskazania: Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Łuski babki jajowatej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Data minimalnej trwałości: podana na opakowaniu.
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Indie
Producent: Tar-Groch-Fil S.J. Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn