Baton z deserowej czekolady z nadzieniem kawowym, 40g - Opis
Kawa i deserowa belgijska czekolada to niezastąpiony duet, który teraz można znaleźć w jednym smakołyku i to w lekkiej wersji. Baton Cavalier nie zawiera bowiem cukru - jest słodzony naturalną, niskoenergetyczną, zapobiegającą próchnicy stewią. Idealny dla osób, które nie lubią sacharozy lub chcą ograniczyć ten składnik. Dodatkowo produkt ma większą zawartość błonnika, który wspiera układ trawienny. Używane do wyrobu czekolady Cavalier masa kakaowa, masło kakaowe i naturalny aromat waniliowy są pozyskiwane zgodnie z normami Fair Trade.
Baton z deserowej czekolady z nadzieniem kawowym, 40g - Składniki
Skład: miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe (11%), tłuszcz kakaowy, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe), pełne mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowy z ziarna palmy), serwatka w proszku (z mleka), kawa (0,7%) emulgator: lecytyny (z soi), aromaty.
Masa kakaowa minimum 55%. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Informacje o alergenach: Produkt ma w składzie mleko, orzechy laskowe i soję, może też zawierać śladowe ilości pszenicy.
Wartości odżywcze na 100g
Kalorie | 423 kcal |
Białko | 5,7 g |
Węglowodany | 17,7 g w tym poliole 8,3 g w tym cukry 2,8 g |
Błonnik | 28,3 g |
Tłuszcz | 35,9 g w tym tłuszcze utwardzone 22,6 g |
Baton z deserowej czekolady z nadzieniem kawowym, 40g - Przechowywanie
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Producent: Cavalier ® NV B. L. Pussemierstraat 46 9900 Eeklo - Belgium