Mąka Migdałowa- Opis
Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.
Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.
Mąka Migdałowa- Składniki
Porcja: 50g
Ilość porcji w opakowaniu: 10
Zawartość: 500g
Składniki: Mąka z migdałów
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g |
|
Wartość energetyczna | 2407 kJ /575 kcal | 1204 kJ / 300 kcal |
|
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 49,4 g
3,4 g | 24,7 g
1,7 g |
|
Węglowodany
- w tym cukry | 21 g
4,4 g | 5,4 g
1,8 g |
|
Białko | 21,2 g | 10,5 g |
|
Sól* | 0,01 g |
|
|
|
|
Możliwe naturalne odchylenia.
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Mąka Migdałowa- Przechowywanie
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 2 miesięcy.
Data minimalnej trwałości: podana na opakowaniu
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: USA
Producent: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice
Uwaga
- Zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
- Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
- Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.