Makaron konjac w kształcie fettucine BIO, 300g - Opis
Organiczny makaron ketogeniczny (makaron konjac) w kształcie fettucine - jest to organiczny makaron wytwarzany z azjatyckiej rośliny Konjac Glukomannan. Jest to naturalny produkt bogaty w błonnik, bez cukru, skrobi, białka, pszenicy i glutenu. Bardzo prosty w przygotowaniu i wygodny w użyciu. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnych makaronów szczególnie dla osób będących na diecie niskowęglowodanowej i ketonowej.
Makaron konjac w kształcie fettucine BIO, 300g - Składniki
Składniki: woda oczyszczona, organiczna mąka z rośliny Konjac.
Wartości odżywcze | 100g |
---|
Wartość energetyczna | 30kJ/7kcal |
Tłuszcz | mniej niż 0,1g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | mniej niż 0,1g |
Węglowodany | mniej niż 0,2g |
w tym cukry | mniej niż 0,1g |
Błonnik | 2,6g |
Białko | mniej niż 0,1g |
Sól | mniej niż 0,1g |
*** Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Makaron konjac w kształcie fettucine BIO, 300g - Sposób użycia
Sposób użycia:
1. Wypłucz pod ciepłą wodą
2. Gotuj lub smaż 2-3 min
3. Dodaj bezpośrednio do potrawy.
Przechowywać w temp: 5-28'C. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii produkcyjnej znajduje się na boku/spodzie opakowania.
Masa brutto: 385g
Masa netto: 300g
Producent: Diet-Food